اداره کل حقوقی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره نحوه اعلام غیبت دانش آموزان به اولیای آنها، به آیین نامه اجرایی مدارس مصوب ۱۴۰۰ استناد کرده است. بر اساس مواد ۷۳ و ۷۴ این آیین نامه، مدیر مدرسه موظف است در موارد غیبت غیرموجه یا تأخیر مکرر دانش آموز، مراتب را به اطلاع ولی وی برساند و در صورت غیبت بیش از حد، تصمیمات لازم را با نظر شورای مدرسه اتخاذ و کتباً به ولی دانش آموز ابلاغ کند.
برای مشاوره و اطلاع از جزئیات نحوه اعلام غیبت دانش آموز به ولی
برای مشاوره و اطلاع از جزئیات نحوه اعلام غیبت دانش آموز به ولی
اداره کل حقوقی قوه قضاییه به سوالی درباره نحوه اعلام غیبت دانش آموزان به اولیای آنها پاسخ داد. همانگونه که مستحضرید، نگهداری از اطفال هم حق و هم تکلیف ابوین است؛ همچنین به موجب ماده ۱۱۸۰ قانون مدنی طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود می باشد که در کلیه امور مربوط به اموال و حقوق مالی، ولی نماینده قانونی او محسوب می شود.
از آنجا که برخی اولیا دانش آموزان (پدر و مادر) اعلام مکتوب وضعیت حضور و غیاب (امور غیر مالی) فرزند خود را درخواست می کنند؛ بدین توضیح که آموزش و پرورش به صورت مکتوب به آنان اعلام کند فرزندشان در مدت اعلامی، چه تعداد روز در مدرسه حضور داشته و در چه روزهایی غیبت داشته است. خواهشمند است در خصوص چگونگی پاسخ به اولیاء دانش آموزان اعلام نظر فرمایید.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه: در خصوص حضور و غیاب دانش آموزان و نحوه و چگونگی اطلاع اولیای آنها، مطابق مواد ۷۲، ۷۳، ۷۴ و ۷۸ آیین نامه اجرایی مدارس مصوب ۱۰/ ۵/ ۱۴۰۰ کمیسیون معین شورای عالی آموزش و پرورش اقدام می شود؛ بنابراین، تکلیف به اعلام کتبی غیبت دانش آموز به ولی، در حدود مقرر در ماده ۷۴ آیین نامه یادشده می باشد.
به گزارش ایسنا، ماده ۷۳ آیین نامه «آیین نامه اجرایی مدارس» در این زمینه مقرر داشته است: «مدیر مدرسه موظف است در مواردی که دانش آموز تأخیر ورود مکرر یا غیبت غیرموجه داشته باشد، مراتب را به اطلاع ولی وی برساند.»
همچنین ماده ۷۸ تصریح می کند: «دانش آموز موظف است ضوابط و مقررات مدرسه (اعم از منشور اخلاقی مدرسه، منشور دانش آموزی و مقررات انضباطی و وظایف دانش آموزی) را رعایت کند. دانش آموزانی که راهنمایی ها، مشاوره ها و چاره جویی های مدرسه در چارچوب نظام ترغیب و تشویق و تنبیه در آن ها مفید و مؤثر واقع نگردد، با رعایت تناسب با نوع تخلف، با روش های زیر با آنان رفتار می شود:
۱-تذکر و اخطار شفاهی به طور خصوصی.
۲-دعوت از ولی دانش آموز و توجیه جهت پیگیری موضوع
۳- اخطار کتبی و اطلاع به ولی دانش آموز
۴- تغییر کلاس، در صورت وجود کلاس های متعدد در یک پایه با اطلاع ولی دانش آموز
۵- اخراج موقت از مدرسه با اطلاع قبلی ولی دانش آموز، حداکثر برای مدت سه روز
۶- انتقال به مدرسه دیگر.»
ماده ۷۴ این آیین نامه نیز مقرر داشته است که «غیبت و تأخیر غیرموجه ورود دانش آموز در دفتر انضباطی (شایستگی های تربیتی) ثبت و در ارزیابی انضباط لحاظ می شود. در صورت تأخیر ورود مکرر یا غیبت بیش از حد، مدیر مدرسه موظف است با نظر شورای مدرسه تصمیم مقتضی اتخاذ نماید و مراتب را کتباً به ولی دانش آموز ابلاغ کند.»
منبع: خبرگزاری ایسنا
برای مشاوره و اطلاع از جزئیات نحوه اعلام غیبت دانش آموز به ولی
برای مشاوره و اطلاع از جزئیات نحوه اعلام غیبت دانش آموز به ولی
ارتباط با ما
در صورتی که برای مشاوره در تمامی زمینه های ذکر شده در سایت، به دانش چندین ساله ما در این زمینه نیاز داشتید می توانید با شماره تلفن 9099075305 ( تماس با تلفن ثابت از سراسر کشور و به ازای هر دقیقه 230000 ریال ) در ارتباط باشید. همچنین می توانید از طریق فرم ارتباط با ما، پیام ها و انتقادات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید. سایت مشاوره هیوا یک مرکز خصوصی و غیرانتفاعی است و به هیچ ارگان دولتی و خصوصی دیگر اعم از سازمان سنجش ، دانشگاه آزاد و .... هیچگونه وابستگی ندارد.
جهت ارئه انتقادات، پیشنهادات و شکایات با شماره تلفن 54787700-021 تماس حاصل فرمایید.
تمامی حقوق این سایت متعلق به هیوا می باشد ©